El PSOE i el PP han mantingut una reunió aquesta tarda en què han intercanviat documents amb l'objectiu d'intentar tancar un acord davant de la votació aquest dimecres de les conclusions de la Comissió de Reconstrucció creada per afrontar la crisi del coronavirus. Ambdues parts s'han citat a "continuar negociant en les pròximes hores", segons han informat Europa Press fonts populars.

A aquesta trobada hi han assistit, per part del PP, la vicepresidenta del Congrés, Ana Pastor, i el secretari general del Grup Popular, Guillermo Mariscal, mentre que per part del PSOE hi ha anat el secretari general del Grup Socialista en el Congrés, Rafael Simancas. El Govern ha estat representat pel secretari general de Presidència, Félix Bolaños, i el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla.

Durant la reunió, Ana Pastor --portaveu del Grup Popular en la Comissió de Reconstrucció-- ha exposat les esmenes plantejades pel PP en les diferents matèries. Ambdues parts han acordat que continuaran negociant "en les pròximes hores després de l'intercanvi de documents", segons fonts del Partit Popular.

Aquest dimecres, la Comissió de Reconstrucció acull el debat de votació de les esmenes presentades per tots els grups als quatre grups de treball: Sanitat i Salut Pública, Unió Europea, Polítiques Socials i Sistema de Cures i Reactivació Econòmica.

Els populars han portat com a proposta principal a aquesta comissió l'impuls d'un pacte d'Estat per la sanitat que han batejat com a 'Pacte Cajal' en honor al Premi Nobel de Medicina, i han posat èmfasi en la necessitat de crear una Agència Nacional de Salut Pública i reforçar l'atenció primària.

Desenes de compareixences

Tant PSOE com PP han expressat aquests dies la seva voluntat de buscar consensos després de setmanes de ponències i escoltar desenes de compareixents en la Comissió de Reconstrucció. Ambdues parts ja van mantenir una trobada dimecres passat i van intercanviar les seves respectives conclusions.

Aquest esperit d'acord ja s'ha visualitzat en algunes votacions parlamentàries, com la de dijous passat, quan el Grup Popular va donar suport a la convalidació del decret llei que regularà la nova normalitat després del Covid-19. Un parell de setmanes abans també va votar a favor de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), si bé en ambdós casos han demanat la seva tramitació com a projectes de llei per poder esmenar-los al seu pas pel Congrés.