El PSOE i el PDeCAT no han aconseguit pactar millorar les inversions a Catalunya i impulsar els models de gestió dels aeroports, entre ells el del Prat de Barcelona, per AENA, després d'unes intenses negociacions.

Els partits polítics han debatut avui en el Ple del Congrés una moció del PDeCAT que defensava que els aeroports del Prat, Girona o Reus (Baix Camp) poguessin ser gestionats per la Generalitat per establir les seves pròpies estratègies, taxes i acords amb companyies, a més que es complissin els acords d'inversió viària i ferroviària del 2005 i el 2006 en un termini curt o mitjà.

No obstant això, els socialistes, que havien presentat una esmena i havien apel·lat al diàleg, no han aconseguit pactar amb els independentistes catalans i tancar aquesta iniciativa que sí que ha rebut el suport d'Units Podem, PNB i ERC. La moció ha rebut 89 vots a favor, 169 en contra i 87 abstencions, entre elles les del PSOE.

"Busquem l'empatia amb els ciutadans de Catalunya", ha dit el diputat del PSOE César Ramos, després de felicitar-se perquè el PDeCAT presentés una iniciativa que "parli dels problemes dels ciutadans", i no de "banderes" que "no solucionen els problemes dels catalans ni dels espanyols".

En el mateix sentit, el diputat nacionalista català Ferran Bel també ha compartit aquest diàleg, encara que ha incidit a dir que hi ha un dèficit d'inversió en infraestructures que ha de pal·liar-se, a l'hora que Units Podem ha decidit donar suport a la moció catalana, i ha recordat que en els pressupostos pactats amb el Govern espanyol hi ha fins a 2.200 milions d'euros d'inversions a Catalunya.