El Govern de Navarra, presidit per la socialista María Chivite, ha assolit un preacord amb Bildu perquè aquesta coalició no presenti una esmena a la totalitat al projecte de llei dels Pressupostos per a 2020 i que, al contrari, faciliti l'aprovació del mateix.

En concret, informa el Govern de Navarra en un comunicat, s'han assolit una sèrie de compromisos específics de "caràcter social" i d'"enfortiment dels serveis públics" que desenvoluparan els grups polítics que sustenten el Govern (PSN, Geroa Bai, Podemos i I-E) i el grup parlamentari d'EH Bildu.

Segons el parer del Govern foral, "en una comunitat tan plural com Navarra, la ciutadania reclama als seus representants la capacitat de dialogar i acordar propostes que redundin en benefici directe de la societat, en termes de més cotes de progrés, enfortiment dels serveis públics, aposta per la innovació, avançar en la cohesió social i territorial, i en la igualtat entre dones i homes".

"Que finalment hi pugui haver uns pressupostos que afrontin els reptes que tenim com a societat és sens dubte una bona notícia per a tots i cada un dels ciutadans i ciutadanes de la Comunitat foral", ha afegit el Govern de Navarra.