El PSOE es troba a l'ull de l'huracà després que esclatés fa uns dies el cas Mediador, una trama de corrupció que liderava l'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, o 'Tito Berni'. Malgrat que el principal partit del govern espanyol ha insistit que la d'aquest exdiputat —que van expulsar del partit en conèixer-se el cas— era l'única "poma podrida" socialista, aquest cas pot costar-li les eleccions del 28 de maigAlgunes informacions han apuntat que hi hauria més càrrecs del PSOE implicats en la trama, i fins i tot hi ha mitjans que han arribat a assenyalar alguns diputats directament, malgrat que no han estat detinguts en relació amb la trama que extorsionava empresaris del sector ramader a Canàries. La direcció general del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats va assegurar aquest dimecres que defensaria la dignitat dels diputats assenyalats i prendria mesures legals. Aquest dijous, alguns socialistes han anunciat les primeres querelles contra qui els estigui "injuriant i calumniant".

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha reiterat aquest dijous que el PSOE ja "ha fet i ha dit tot el que havia de fer i tot el que havia de dir" sobre el cas Mediador, perquè "quan troba una poma podrida l'expulsa immediatament de la cistella", perquè, ha assegurat "no tenim res a témer ni res a ocultar". Bolaños no ha volgut pronunciar-se sobre la possibilitat que altres diputats o senadors estiguessin implicats, i s'ha limitat a advertir que "s'ha d'anar amb molt de compte de no tacar la reputació de persones que no tenen absolutament res a veure en res amb aquest cas". El portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés, Patxi López, ja va negar aquest dimecres que cap altre membre del PSOE hagués "lliscat pel pendent de la corrupció" i va voler desvincular el fet que alguns haguessin pogut assistir a un sopar amb Fuentes Curbelo de la seva possible participació en la trama. 

El PSOE anuncia les primeres querelles: "No tot s'hi val"

Uns dels primers assenyalats van ser els diputats socialistes per Lleó, Javier Alfonso Cendón i Andrea Fernández, que han negat qualsevol mena d'implicació en el cas Mediador i han anunciat que es querellaran contra qui els estigui "injuriant i calumniant", segons un comunicat de la direcció del partit a Lleó. "Arran de les difamacions en relació amb la trama Mediador, el secretari general del PSOE de Lleó, Javier Alfonso Cendón, i la secretària d'Igualtat del PSOE, Andrea Fernández, desmenteixen les acusacions fetes cap a la seva persona i declaren no haver participat ni estar involucrats de cap manera en cap de les accions assenyalades". Abans del comunicat oficial del partit, tots dos van anunciar que prendrien mesures legals a través d'una piulada. "Arribaré fins al final fent-me valer de la justícia. Ja n'hi ha prou que aquests petimetres es lucrin fent mal amb difamacions. No tot s'hi val", va piular Fernández. Cendón, per la seva banda, va dirigir-se directament a l'origen de les difamacions i va advertir "ens veiem als tribunals". 

Tuit Javier Alfonso Cendon Cas Mediador
Tuit del diputat del PSOE Javier Alfonso Cendon en relació amb el cas Mediador
Tuit Andrea Fernandez Cas Mediador
Tuit de la diputada Andrea Fernández en relació amb el cas Mediador

Un altre dels noms va ser el de Luis Carlos Sahuquillo, diputat socialista per Conca, que aquest dimecres va anunciar que s'havia querellat contra Alvise Pérez, comunicador associat amb la difusió de notícies falses, que és qui ha estat publicant molts dels noms. "No consentiré que s'atempti contra el meu honor a través de mentides. El dany i el dolor a la meva persona i a la meva família ja és irreparable. La veritat encara que pugui trigar, sempre preval. Per guanyar eleccions, no tot s'ho val", va publicar a través d'una piulada en la qual incloïa una còpia de la denúncia. Sahuquillo va insinuar en declaracions a Europa Press que darrere de les "filtracions" podria haver-hi un interès especial del PP per atacar els secretaris generals del PSOE a algunes províncies en les quals aspiren a ampliar representació en les pròximes eleccions del 28 de maig. 

Indalecio Gutiérrez, diputat del PSOE per Almeria, també ha negat la seva implicació en el cas Mediador i ha afirmat que la informació que s'ha publicat és "rotundament falsa". "Emprendré accions legals per salvaguardar la meva innocència i honor", ha asseverat. Manuel Arribas, diputat del PSOE per Àvila, ha anunciat que prendrà les "mesures oportunes" contra aquells que intentin "tacar o enterbolir" la seva imatge i els que atemptin la seva "honorabilitat". "No tot s'hi val. Ja n'hi ha prou". També han anunciat que prendran mesures legals les diputades Ana Prieto (Lugo) Beatriz Carrillo (Sevilla) i Uxía Tizón (Ourense), tot i que fonts socialistes han confirmat a EFE que en són més.

Tuit Manuel Arribas cas mediador
Tuit del diputat del PSOE Manuel Arribas anunciant mesures legals pel cas Mediador