L'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, més conegut com a Tito Berni, és fins ara l'únic implicat del PSOE en el 'cas Mediador', trama que captava empresaris i els prometia subvencions o adjudicacions directes a canvi de comissions. Els implicats en la trama celebraven reunions i sopars en restaurants de luxe i festes a hotels amb drogues i prostitutes. Segons alguns àudios i missatges filtrats dels implicats, va haver-hi almenys un sopar, celebrat el setembre del 2020, en plena pandèmia, al qual van assistir 15 diputats del PSOE. Els noms d'alguns diputats han corregut per les xarxes, i tot i que no hi ha cap confirmació que hi estiguin implicats ni en la trama ni en les festes amb prostitutes, han rebut una allau de crítiques. En aquest context, la direcció del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha comunicat aquest dimecres a través d'un missatge als seus parlamentaris que "defensaran la dignitat i l'honorabilitat de tots aquells que estan sent assenyalats de manera intencionada i totalment injusta, i que, a través de les xarxes, estan patint un assetjament intolerable". 

En aquest missatge de Whatsapp, segons informa Europa Press, el PSOE ha garantit als seus diputats que els defensarà davant de l'assetjament "amb la mateixa contundència" que van actuar per expulsar del partit a Fuentes Curbelo. "Quan coneguem íntegrament totes les diligències judicials, impulsarem la defensa i els ajudarem en totes les mesures legals que vulguin exercir contra els que han atemptat contra el seu honor", ha afirmat el partit. En aquest sentit, ha demanat als diputats que recopilin "tota la informació possible sobre els assenyalaments", i especifica que registrin "mitjà, autor, data, suport i, si és possible, una còpia". 

En l'inici del missatge als diputats, el grup parlamentari socialista ha reconegut que l'escàndol de corrupció ha causat "una enorme tristesa i un profund malestar" a Ferraz perquè, asseguren, que "per a un socialista, no hi ha res més repugnant que conèixer que dins de les nostres files teníem un presumpte corrupte". Per això, el PSOE ha advertit que seguirà el mateix procediment que va seguir amb Fuentes Curbelo en cas que es faci públic que qualsevol altre diputat o diputada hagués pogut cometre "actes d'aquesta naturalesa". La direcció del grup parlamentari, liderada pel diputat Patxi López, ha explicat que "tan bon punt van conèixer" les informacions que afectaven el llavors diputat Fuentes Curbelo van actuar "amb total celeritat" i que, "en menys de vuit hores" aquest havia entregat l'acta de diputat i havia estat expulsat del partit. 

Els diputats assenyalats anuncien que prendran mesures legals

Luis Pérez Fernández, més conegut com a Alvise Pérez, és qui ha estat filtrant els noms d'altres diputats socialistes que presumptament haurien participat en el sopar amb els implicats en la trama de Mediador. Va ser cap de gabinet de Ciutadans a València i se'l coneix per la difusió d'informacions contràries al govern espanyol. Sovint ha estat denunciat per la difusió de notícies falses, però té una gran influència en les informacions polítiques que corren per les xarxes.

Un dels noms que ha "filtrat" aquest dimecres ha estat el del diputat del PSOE per Conca, Luis Carlos Sahuquillo. Aquest, com a resposta, ha anunciat que interposarà una querella contra Pérez i que ja ha presentat una denúncia a la Guàrdia Civil per tal que s'investiguin les adreces IP de les persones que el vinculin amb la trama Mediador, a la qual nega rotundament estar implicat. En declaracions a Europa Press, Sahuquillo ha negat haver assistit al sopar o mantenir cap relació amb Fuentes Curbelo. En la seva opinió, no hi ha més diputats socialistes implicats en la trama, i sospita que darrere de les "filtracions" pot haver-hi un interès especial del PP per atacar els secretaris generals del PSOE a algunes províncies en les quals aspiren a ampliar representació. 

Un altre dels afectats per les filtracions d'Alvise ha estat el diputat per Lleó, Javier Alonso Cendón. Aquest també ha advertit, a través d'una piulada que prendrà mesures legals contra aquells que associin el seu nom amb el cas Mediador. "A tots aquells que m'estan injuriant i calumniant a les xarxes socials i digitals només els he de dir una cosa: ens veiem als tribunals", ha reblat.