PSOE i Unides Podemos han acordat aquest dimecres un document conjunt amb propostes per a l'acabada de crear Comissió parlamentària per a la Reconstrucció social i econòmica d'Espanya en el qual no concreten la creació d'un nou impost que gravi les grans fortunes, com volien els de Pablo Iglesias. Els socialistes ho han frenat.

Ambdós grups sí que aposten per pujar els impostos per assimilar la càrrega fiscal a Espanya a la mitjana dels països de la UE, si bé eviten concretar-ne quins en el seu acord.

En el text registrat a última hora d'aquesta tarda en el Congrés, defensen "avançar en la seguretat jurídica, certesa i progressivitat" del sistema fiscal espanyol, "a fi que aportin més els qui més tenen perquè rebin més els qui més el necessiten" i aposten per "desenvolupar de manera efectiva una fiscalitat verda, segons les recomanacions de la Unió Europea.

També aposten per "enfortir la prevenció i lluita contra el frau fiscal, especialment el relacionat amb les grans fortunes i l'economia submergida, en cooperació entre administracions, tant a escala nacional com internacional".