No fa ni 24 hores que l'expresident del govern espanyol Felipe González ha demanat al PSOE que deixi formar govern, "encara que Rajoy no s'ho mereixi", i el portaveu socialista al Senat, Óscar López, ha sortit ja al pas per insistir que la posició del PSOE es mantindrà ferma i el partit votarà en contra de la investidura del líder del PP.

López ha dit "respectar moltíssim" les paraules de l'expresident, però li ha recordat que la postura que es va consensuar en l'últim comitè federal del PSOE, celebrat el passat 9 de juliol, va ser rebutjar la reelecció de Rajoy. "El comitè federal va ser molt clar: van parlar tots els dirigents del PSOE i tots van dir el mateix: que el PSOE hauria de votar no a la investidura de Rajoy", ha dit López en declaracions a la cadena SER.

De fet, González defensava que "si no és possible formar govern, cal deixar formar govern i això porta a l'abstenció". Ara bé, el portaveu a la cambra alta ha insistit que "no té cap sentit" que el PP "descansi tota la governabilitat del país sobre la seva alternativa", que és el PSOE i que "el natural" és votar-hi en contra. Per això, ha aprofitat de nou per exigir a Rajoy que busqui els suports que necessita entre els partits "conservadors", entre els quals ha citat Ciutadans, PNB i Convergència.

Respecte a la reunió de demà entre Rajoy i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, López ha reiterat que els socialistes aniran "a escoltar", però no a negociar res. Segons el senador, Rajoy hauria d'haver citat Sánchez al final de la ronda de contactes perquè primer ha de reunir-se amb aquelles formacions amb les quals està més a prop ideològicament. "No té sentit que comenci per un partit que no és que sigui l'oposició, sinó que és l'alternativa al govern de Rajoy", ha apuntat.

L'alternativa, impossible

Sobre la possibilitat que Sánchez intenti de nou formar una majoria alternativa si Rajoy fracassa, com apunten algunes veus socialistes com Miquel Iceta, el portaveu del PSOE al Senat ha precisat que el seu partit només contempla l'escenari que el PP governi. "El PSOE no ha fixat cap altra posició que votar 'no' a Rajoy i assumirà el seu rol, que és ser l'oposició i l'alternativa al PP. Ens correspon assumir el nostre paper", ha subratllat.