L’oposició ja comença a fer llenya amb la notícia sobre Isabel Díaz Ayuso que ha aparegut aquest dimarts. Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid des del 2021, ha estat denunciat per la Fiscalia Provincial per presumpte frau fiscal i falsedat documental. El PSOE ja hi ha reaccionat, i el líder del partit a Madrid, Juan Lobato, ha avisat la lideressa madrilenya que “no val la doble moral”, després que el PP hagi insistit en les darreres setmanes a apuntar fins al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per l’esclat del cas Koldo, l’exassessor del socialista José Luis Ábalos. “Abans de demanar responsabilitats, demano explicacions”, ha asseverat en la seva primera reacció a les informacions publicades aquest dimarts. Així, li ha demanat esclarir si la compra d’un pis d’un milió d’euros es va efectuar amb aquests diners presumptament defraudats, i si Ayuso “sabia alguna cosa o no” sobre el comportament de la seva parella.

De la mateixa manera, el delegat del govern espanyol a la Comunitat de Madrid, Fran Martín Aguirre, ha assenyalat que és “urgent” que Isabel Díaz Ayuso doni explicacions sobre el presumpte frau de la seva parella. En una publicació al seu compte de Twitter (xarxa social actualment anomenada ‘X’) ha recordat que “pagar els impostos que et corresponen també és complir amb la Constitució”. “Sanitat, educació, seguretat, dependència… serveis públics els quals el liberalisme debilita i el frau mata”, ha afegit en la seva publicació a les xarxes socials.

S’ha afegit també als atacs a Ayuso la portaveu de Más Madrid a l'Assemblea de la comunitat autònoma, Manuela Bergerot, que també ha exigit a la lideressa madrilenya que esclareixi si viu en un pis que "va pagar amb diners procedents del frau fiscal" després de conèixer-se la denúncia contra la seva parella. "Mentre la gent es moria, la seva parella feia frau fiscal per engrandir els seus beneficis en 350.000 euros i el seu germà s'embutxacava 234.000 euros per contractar amb la Comunitat", ha etzibat Bergerot en declaracions remeses als mitjans de comunicació.

El presumpte frau de la parella d’Ayuso

Tot plegat, la notícia d’aquest dimarts neix d'un informe de l'Agència Tributària que recull les conclusions de dos anys d'investigació als comptes de González. Particularment, Hisenda va detectar anomalies a les declaracions presentades el 2021 i el 2022. En total, la Fiscalia i l'Agència Tributària apunten que González hauria defraudat més de 350.000 euros entre 2020 i 2021 a través d'un seguit de factures falses i societats pantalla, segons informa elDiario.es.

L'informe de l'Agència Tributària atribueix a Alberto González Amador dos delictes de frau fiscal en l'impost de Societats per 155.000 euros el 2020 i 195.951,41 euros més l'exercici següent. També se li atribueix un delicte de falsedat documental per haver presentat factures falses, amb el suposat objectiu de rebaixar els beneficis extraordinaris de les seves societats. En total, les seves companyies van presentar 15 factures falses per despeses fictícies que sumen 1,7 milions d'euros, detalla el digital.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!