Pel PSOE, l’Operació Catalunya és el Watergate del govern espanyol del Partit Popular i Mariano Rajoy. Fonts socialistes sostenen que les informacions que estan fent públiques ElNacional.cat, La Vanguardia i elDiario.es “posen de manifest comportaments gravíssims en democràcia, que requereixen actuacions judicials immediates i una investigació política en el marc del Congrés dels Diputats” amb l’objectiu d’aclarir “tant l’abast com els creadors i coneixedors d'aquesta trama”. El PSOE deixa clar que “arribarà fins al final per investigar els possibles delictes comesos pel govern del PP” i els equipara amb el Watergate, l’escàndol que va revelar una trama d’espionatge de l’Administració de Richard Nixon i que va acabar conduint a la dimissió del president nord-americà.

🔴 MÉS INFORMACIÓ: L'extorsió com a mètode a l'Operació Catalunya: "Depèn de vostès que quedi en res i s'aturi la inspecció"
 

Entre altres qüestions, els Papers de l'Operació Catalunya incriminen l'expresident del govern espanyolMariano Rajoy, en l'Operació Catalunya i revelen que Rajoy coneixia l'existència de la trama parapolicial i va ser qui va decidir impulsar-la el setembre del 2012, juntament amb l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Els socialistes reproven “el silenci eixordador” de l’actual líder del PP, Alberto Núñez Feijóo i de la resta de càrrecs de rellevància dels populars, cosa que “només aprofundeix en aquesta preocupació”. Pel PSOE, això els fa esperar el pitjor, “que tot sigui veritat, i que al nostre país hagin passat fets que avergonyirien qualsevol demòcrata”. Així mateix, les fonts socialistes plantegen un seguit de preguntes al PP: “Queden persones avui al Partit Popular vinculades a l’Operació Catalunya? Col·laborarà Feijóo en aquestes investigacions? Sap res que pugui ajudar a conèixer tota la veritat?”. “És el moment de parlar”, li etziben.

“Mariano Rajoy va participar d’alguna manera en la trama?”

El PSOE també apunta directament a Mariano Rajoy i li demanen si “va tenir coneixement o va participar d’alguna manera en la trama”. Apunten que “no és una qüestió menor que un escàndol d’aquestes proporcions afecti un president que va haver de ser apartat del càrrec per una moció de censura precisament per la corrupció que assolava el partit i el govern espanyol”. El PSOE rebla que tot el que comenten duu “el presumptament al final”.

Des del PSOE, lamenten que es tracti d’una “conspiració per fer ús d’elements de l’Estat que són patrimoni de tots i sufragats pels ciutadans”, com la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, per espiar “enemics polítics del Partit Popular” i fabricar “proves falses contra aquests”. “Ningú que discrepés del govern espanyol durant els anys de Mariano Rajoy i el PP pot dir avui amb seguretat que no va ser investigat o espiat per aquesta trama”, rubriquen.

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!