El secretari general del PSOE de Madrid, José Manuel Franco, no ha descartat donar suport a un govern de Ciutadans, després d'una futura moció de censura a la Comunitat de Madrid. Franco ha afirmat aquest dimarts que estudiarien proposar una persona no socialista per a la Presidència de la Comunitat de Madrid en una futurible moció de censura amb tal de fer fora l'actual presidenta, Isabel Díaz Ayuso, de la Puerta del Sol.

"En principi nosaltres hem guanyat les eleccions i se'ns faria molt difícil aquest escenari, però si la higiene democràtica ens porta a aquesta exigència d'haver de passar perquè una persona no socialista presideixi la Comunitat i això ens comporta una millor gestió i un canvi polític a Madrid, estaríem disposats a estudiar-lo", ha respost Franco en una entrevista en la 'Cadena Ser' recollida per Europa Press.

No obstant això, el també delegat del Govern espanyol a Madrid ha afirmat que en l'àmbit madrileny, a diferència del nacional, no han tingut contacte amb Ciutadans (Cs), soci actual del Govern regional, els vots del qual són necessaris perquè tirés endavant una moció de censura.

"Però si al final hi ha un acord pressupostari (a Espanya entre Cs i PSOE) i Inés Arrimadas, en exercici de responsabilitat i sensatesa, li recomana a Ignacio Aguado que doni suport a una moció de censura, estem preparats. Tenim equip, programa i tenim les persones adequades per governar d'una altra forma i demostrar, d'una vegada per tota, que una altra solució és possible," ha esgrimit.

El líder dels socialistes madrilenys ha afirmat que "els sobren els motius" per presentar una moció de censura, però creu, i la majoria dels socialistes, que ara no és el moment per responsabilitat davant de la crisi del coronavirus.

"Aquest govern es mereix un moció de censura però en el dia d'avui no seria responsable presentar-la amb el que està passant, amb la situació de la pandèmia. Tots hem de sumar forces i funcionar lleialment per frenar-la. Ara mateix és el moment de la unitat per lluitar contra la pandèmia", ha dit.

Presentar moció encara que es perdi

El representant del Govern espanyol a Madrid ha asseverat que durant els 13 mesos de Govern d'Ayuso el PSOE "és qui ha fet l'oposició més seriosa, fent possible una comissió que investigui el que ha passat amb les residències, proposant un gran acord de reconstrucció i intentant que compleixi el paper del control del Govern".

Tanmateix, ha criticat que el PP i Cs "tenen segrestat" el Parlament regional, on "no és possible debatre". "Si continuen insistint a impedir el control parlamentari, aprofundirem en una moció de censura i estarem legitimats perquè el PSOE va guanyar les eleccions", ha indicat.

Per això, i encara que no arribin a un acord amb Ciutadans, José Manuel Franco ha assenyalat que el PSOE de Madrid no descarta proposar una moció de censura contra Isabel Díaz Ayuso malgrat perdre-la: "De vegades la dignitat i la salut dels ciutadans està per sobre del càrrec i dels números. Fins i tot per perdre, si la situació no canvia, estaríem disposats a presentar-la".