Les converses del comissari José Manuel Villarejo amb Maria Dolores de Cospedal sobre el cas Kitchen no quedaran en sac buit. Almenys per ara. El PSOE demanarà aquest divendres al jutge de l’Audiència Nacional que investiga l’operació de la cúpula policial contra l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, la reobertura de la causa contra Cospedal, número dos del partit liderat per Mariano Rajoy. Les converses revelen la preocupació de Cospedal sobre la filtració dels documents de Luis Bárcenas que confirmaven l’existència d’una caixa B al PP i la petició a Villarejo que es desfés d’aquesta informació.

L’Operació Kitchen, intruïda pel jutge Manuel García-Castellón, està pendent de ser jutjada. Estan processats l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, l’exsecretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i sis comissaris del Cos Nacional de la Policia, entre ells Villarejo. El magistrat va arxivar la causa contra Dolores de Cospedal, secretaria general del PP entre el 2008 i el 2018, desvinculant el PP de l’operació per obstaculitzar les investigacions judicials la caixa B de la formació.

Cospedal i el finançament il·legal

Ara, l’acusació popular exercida pel PSOE aportarà a l’Audiència Nacional les noves revelacions sobre el cas, segons avança El País. Al seu escrit demanarà al jutge que demani a la Unitat d’Afers Interns de la Policia informació sobre si aquestes converses entre Cospedal i Villarejo es troben entre les confiscades a l’excomissari i que encara no han estat incorporades a cap de les nombroses peces oberta en la causa. El PSOE sosté que hi ha una relació directa entre les informacions avançades pel rotatiu i les anotacions de Villarejo a les seves agendes, que vinculen Cospedal en les maniobres per dificultar la investigació sobre el finançament il·legal del PP.

Així sostenen a l’escrit que presentaran aquest divendres que les converses ara coneguda demostrarien que Cospedal no només coneixia sinó que va ordenar l’operació per curtcircuitar l’acció de la justícia contra la trama corrupta del PP. A l’escrit, el PSOE apunta que Cospedal, almenys com a coneixedora de les pràctiques de la cúpula policial per obstruir l’acció de la justícia en el cas Gürtel, hauria d’haver denunciat uns fets que afectaven la credibilitat dels cossos de seguretat de l’estat.  Igualment, afirmen que el fet que Cospedal afirmés que s’hauria d’intentar aturar “la llibreteta”, en referència als papers de Bárcenas, demostren que pretenia ocultar proves a la justícia.