Ara sí. L'Audiència Nacional (AN) ha confirmat el tancament de la investigació sobre l'operació Kitchen i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz anirà finalment a judici, mentre l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal se n'ha lliurat. La secció tercera de la Sala Penal ha desestimat aquest dimecres tots els recursos presentats, inclòs el de la Fiscalia Anticorrupció. D'aquesta manera, ha ratificat la interlocutòria del jutge Manuel García Castellón mitjançant la qual es finalitzaven les indagacions i es processava tant Fernández Díaz com el seu número dos, Francisco Martínez, i la cúpula del seu departament. Així mateix, s'arxivava el cas per a Cospedal i el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro. 

El Ministeri Públic havia demanat que l'instructor profunditzés en la investigació amb l'objectiu de determinar si l'ordre d'espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas va partir del llavors ministre de l'Interior o si va arribar des de més a dalt. És a dir, Anticorrupció va demanar tornar a imputar Cospedal i investigar l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. Però l'AN ha rebutjat la petició de les acusacions d'indagar en la versió aportada per l'excomissari José Manuel Villarejo, que va declarar que donava compte puntual a Rajoy del transcurs de l'operació. Una versió que manca de qualsevol mena de suport indiciari.

L'espionatge a Bárcenas va existir

Així doncs, els magistrats han confirmat la interlocutòria dictada el passat 29 de juliol pel titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 6, amb el qual es va posar fi a la investigació sobre Kitchen mitjançant la conclusió que el suposat espionatge a Bárcenas va existir i va tenir èxit. Un suposat espionatge que s'hauria posat en marxa entre el 2013 i el 2015 des del Ministeri de l'Interior per robar-li la informació delicada que pogués tenir sobre el PP i els seus dirigents. Amb tot, va processar un total d'onze persones i va situar Fernández Díaz com el màxim responsable de Kitchen. Entre els encausats es troben també l'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez, el comissari José Manuel Villarejo i el xofer de Bárcenas Sergio Ríos.

La majoria de les parts van recórrer contra el que van considerar un "tancament en fals" del cas. Concretament, la Fiscalia Anticorrupció va acusar el jutge de dibuixar una "línia vermella" en la investigació per no avançar cap a la trama política. I, en aquest sentit, va apuntar a "una possible responsabilitat" de Rajoy i de la mateixa Cospedal, a la qual va demanar tornar a imputar.