Des del PSOE celebren l'acord amb Junts per Catalunya mentre es materialitza la investidura a l'horitzó. Aquest divendres, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, han assegurat que el text de la llei d'amnistia està "pràcticament enllestit". Tot i això, han apuntat que encara hi ha detalls tècnics que s'han de resoldre.  "Un cop tinguem el text definitiu haurem de parlar amb els grups que han de donar suport al text" i "en aquest moment la presentarem", ha dit Bolaños en una entrevista a la Cadena Ser. Així el ministre socialista ha seguit el discurs marcat el passat dijous pel secretari d'organització socialista, Santos Cerdán, qui va negociar l'acord i el va presentar davant de la premsa. 

🔴 Pacte per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Reaccions a la llei d'amnistia

López, per la seva banda, ha celebrat l'acord com una cessió de l'independentisme, mentre Bolaños no ha entrat en aquests detalls. En canvi, sí que s'ha posicionat en relació amb el cas de Laura Borràs, ha afirmat que la llei estableix clarament que han de ser causes vinculades al Procés, de manera que "el que estigui dins del Procés serà amnistiat, i el que estigui fora no" i "això ho decidirà un jutge". 

Com ja va remarcar Cerdán, Bolaños ha tornat a apuntar les discrepàncies entre les dues formacions. El ministre ha apuntat que malgrat les "discrepàncies profundes", PSOE i Junts aposten pel diàleg com a marc per a la resolució de conflictes. Ha recordat que els acords assolits permetran quatre anys més de polítiques "progressistes", i ha destacat que l'alternativa a l'entesa entre el PSOE i les forces independentistes és un govern del PP i de Vox.

Tancat l'acord amb el PNB

Després de l'acord del dijous, els socialistes han tancat aquest divendres un pacte amb el PNB, acabant de lligar la investidura. El president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, firmarà aquest divendres amb el president del PNB, Andoni Ortuzar, l'acord d'investidura entre els dos partits, que inclou "grans avenços" a l'autogovern basc. Concretament, han precisat, s'avança a l'autogovern present i futur, en el marc basc de relacions laborals i en l'impuls al basc.

El PSOE preveu que el debat de la setmana que ve tingui lloc dimecres i dijous, 15 i 16 de novembre. Al final està en les mans de la socialista Francina Armengol com a presidenta de la Cambra posar la data definitiva. Els socialistes esperen obtenir el 'sí' del Congrés a la investidura en primera votació, sense necessitat de fer un segon escrutini 48 hores després.