El portaveu de l'executiva federal del PSOE, Óscar Puente, s'ha mostrat avui partidari que la líder de Cs, Inés Arrimadas, intenti la investidura com a presidenta de Catalunya, encara que no tingui possibilitats de prosperar, si els independentistes no presenten un candidat que no sigui Puigdemont.

"Si això continua així, almenys per mostrar que hi ha una alternativa, encara que no tingui possibilitats reals de prosperar, potser no seria una mala solució", ha dit Puente en una entrevista a RNE.

Després de recordar que és Arrimadas qui ho hauria de decidir i que "ningú no la pot forçar", el portaveu socialista ha recalcat que "primer cal esperar que l'independentisme, que és el que té la majoria, aclareixi la incògnita", i ha deixat clar que "si no ho fa, no s'hauria de descartar que es produís aquesta situació".

El també alcalde de Valladolid ha aprofitat per criticar la "desmemoria" del PP, que ara "pressiona molt Arrimadas perquè presenti candidatura, quan no té garantida l'elecció", mentre que "això mateix ho va titllar de delictiu quan va ser Pedro Sánchez qui ho va intentar" el març de 2016.

Tres dies després que el president del Parlament, Roger Torrent, ajornés la sessió d'investidura de Puigdemont, el portaveu del PSOE ha defensat que "això no es pot eternitzar" i que caldria "engegar un comptador que atorgui una certesa, que hi hagi un termini amb unes condicions, però que se sàpiga, perquè no es pot viure en un impàs etern o infinit".

Sobre la residència familiar que segons la premsa belga Carles Puigdemont ha llogat a Waterloo, Puente ha argumentat que, si s'instal·la allà, és que "no deu tenir la més petita intenció de ser president" de Catalunya, la qual cosa suposa que tot Espanya estigui "debatent sobre una cosa sense la més mínima explicació lògica". "Aquesta gent ha perdut el cap i el ciutadà està perplex i fastiguejat", ha lamentat