El PSOE ha decidit ajornar per al pròxim dimarts el plat fort del Comitè Federal que se celebrarà aquest dissabte a la seu de Ferraz: la Comissió Federal de Llistes, l'òrgan encarregat d'aprovar l'elecció de la llista per a les eleccions europees, la qual estarà previsiblement encapçalada per la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. El Comitè Federal del dissabte, però, es manté. S'hi ratificarà Ribera com a candidata, però no la resta de la llista. El PSOE ho transformarà en un acte de suport a Pedro Sánchez, en tant que de forma oficial s'ha assenyalat que es tractarà d'una reunió per "analitzar la situació política actual", els llimbs en els quals s'ha situat la política espanyola des que el cap de l'executiu ha anunciat que es clausura a la Moncloa per "reflexionar" si es manté o no en el càrrec. 

És per això que des de dimecres a la tarda —quan va publicar la famosa carta al seu perfil de Twitter— ja se sabia que Pedro Sánchez no acudirà a aquesta cita del seu partit. El PSOE, doncs, intentarà traslladar-li el seu suport perquè continuï en el càrrec. La confecció de la llista dels socialistes en aquests comicis, doncs, s'ha decidit ajornar fins a l'endemà que Pedro Sánchez, després de cinc dies de reflexió, comuniqui la seva decisió.

Dissabte, doncs, hi haurà dos actes de suport a Pedro Sánchez de forma simultània. Paral·lelament a l'acte "d'anàlisi de la situació política actual", es durà a terme a les portes de Ferraz una mobilització de militants socialistes per intentar animar el líder del partit a continuar com a president del govern espanyol. Els impulsors de la concentració animen la ciutadania a concentrar-se a la seu de Ferraz a les 11 del matí. 

Manifestació en suport de Sánchez a les portes de Ferraz

Es tracta d’una convocatòria no oficial per a la direcció del PSOE, però sí impulsada per molts membres que formen part de l’Executiva Federal, i per un gruix important de la militància. La idea de manifestar-se corre per les xarxes socials. Davant d’això, diverses federacions socialistes estan organitzant autobusos per desplaçar fins a Madrid simpatitzants socialistes que vulguin participar en la manifestació. 

La manifestació també està sent impulsada per Juventudes Socialistas. L’expresident José Luis Rodríguez Zapatero ha estat un dels primers aquest dijous a demanar els simpatitzants del PSOE a “mobilitzar-se” per intentar convèncer Pedro Sánchez que es mantingui en el càrrec. També ministres de la més estreta confiança del líder socialista, María Jesús Montero i Félix Bolaños, han animat el seu cap a continuar al capdavant del govern espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!