El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha avançat que els socialistes votaran en contra de penjar el llaç groc al balcó de l'ajuntament de Barcelona tal com va proposar l'alcaldessa, Ada Colau, en el seu discurs d'investidura. 

Per a Collboni, seria un "error" mostrar símbols des la institució que no tinguin l'ampli consens del consistori perquè seria una acció "divisòria". Igual que amb el llaç groc, el socialista tampoc és partidari de penjar al balcó cap pancarta de suport als presos independentistes. 

Collboni ha explicat en una entrevista a TV3 que el PSC votaria en contra la reunió de la Junta de Portaveus on es debati la proposta. "L'Ajuntament és la casa de tots, i ha de ser neutral des del punt de vista partidista i polític", ha considerat. El regidor socialista ha qualificat el llaç groc de "símbol divisiu".

Llaça groc Ajuntament de Barcelona - Sergi Alcazar

Foto: Sergi Alcàzar

Després que Colau es mostrés partidària de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament en la sessió de constitució, el número 2 de Barcelona en Comú, Joan Subirats, va anunciar aquest diumenge que la presència d'aquest se sotmetria a decisió de la Junta de Portaveus. "Si hi està d'acord, tornarem a posar.-lo", va afirmar.

Colau, que ja va optar per col·locar el llaç en l'anterior mandat, comptaria amb el suport d'ERC i Junts per Catalunya, a més de Barcelona en Comú. Per tant, hi hauria majoria per tornar el llaç al balcó.