El PSC està preocupat per l'ús de determinades expressions al Parlament. Per aquest motiu, la portaveu socialista Eva Granados ha dirigit una carta a Roger Torrent, per “fer-li avinent la nostra preocupació per l’ús d’expressions que creiem poden incitar a l’odi”. No obstant això, malgrat que el president de la cambra ha hagut de cridar l’atenció de diversos diputats durant el transcurs del ple, només es fixa en les paraules del president Quim Torra al primer secretari del PSC Miquel Iceta.

Granados comença denunciat que, durant la sessió de control aquest dimecres, el president del Govern va dir a Iceta que el “cinisme li estava regalimant per l’escala noble”, i que tenia una oportunitat “per tornar al camí d’una certa humanitat”, en relació als presos polítics. En la mateixa línia, Granados també retreu les paraules del portaveu de JxCat, Albert Batet, que també va demanar “mostrar una mica d’humanitat”.

 

Segons la portaveu socialista, aquestes expressions infringeixen l’article 7 del Codi de Conducta dels membres del Parlament, que preveu que els diputats han de mantenir una conducta respectuosa amb els altres diputats, fer servir un llenguatge adequat i fer una interacció constructiva, cordial i dialogant amb tothom.

Granados avisa que “es depassa una línia perillosa quan es caracteritza ‘l’altre’ com a ésser immoral i se’l deshumanitza, com la història ens ensenya amb abundància d’exemples”. I defensa que les expressions utilitzades per Torra i Batet “no s’haurien de normalitzar, i mereixen ser considerades com contràries al tracte que s’han de dispensar els diputats”.

Finalment, després d’insistir que aquest llenguatge és “intolerable”, la dirigent del PSC sol·licita a Torrent que “prengui en consideració la conveniència de traslladar el compliment del Codi de Conducta dels membres del Parlament als diputats que van proferir aquestes expressions”.