Davant les protestes del sector públic, el PSC ha demanat la compareixença del president Quim Torra davant del ple del Parlament. Després d’entrar un escrit al registre de la cambra aquest dijous, la portaveu Eva Granados li ha exigit que doni “explicacions” sobre “què pensa fer davant del deteriorament dels serveis públics”. De la mateixa manera, ha tornat a expressar incomprensió pel ‘no’ dels partits independentistes als pressupostos de l’Estat.

“La situació no s’aguanta ni un minut més”, ha advertit Eva Granados, que ha assegurat que “al Govern li va esclatar ahir la realitat a la cara” amb les protestes davant del Parlament. Ha denunciat el “silenci escandalós” de l'executiu i i el “menyspreu” en les declaracions del portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, que va dir que no era una cosa “essencial”. Ha demanat a Torra que comparegui voluntàriament en el ple del 12 de desembre o abans. Si no, els socialistes demanaran un ple monogràfic.

La dirigent socialista ha aprofitat per fer l’”enèsima crida” a l’independentisme per aprovar els pressupostos de Pedro Sánchez. “No entenem que no hi vegin la possibilitat per augmentar els ingressos per revertir les retallades”, ha assenyalat. “2.200 milions no és poca cosa per atendre les demandes”, ha afegit. Ha alertat que, sense aquests ingressos, no es podrà fer.

En la mateixa línia, Granados ha recordat al Govern que és possible una reforma fiscal per augmentar els ingressos, a través de l’IRPF a les rendes més altes o l’impost de donacions i successions. Un cop més, però, ha lamentat que no està sobre la taula de l’executiu. Ha apuntat que, des d’Economia, no els han convocat per parlar dels pressupostos de la Generalitat.

"La sensació que tenim és que no tenim Govern, no tenim ningú al capdavant del Govern i les conselleries", ha reiterat.