El PSC ha presentat la seva campanya electoral per a les pròximes eleccions catalanes renegant del suport de Vox. "No, mai i res. No volem saber res de la ultradreta", ha assegurat la viceprimera secretària dels socialistes, Eva Granados, en ser preguntada pel suport expressat el divendres passat pel secretari general de la formació d'extrema dreta, Javier Ortega Smith.

"Si s'ha d'escollir entre un govern presidit pels colpistes o pels socialistes, si haig d'escollir entre el pitjor i el més dolent, haurem d'escollir el pitjor. Sempre serà més fàcil recuperar el govern de Catalunya amb els socialistes", va dir Ortega Smith. Tanmateix, preguntada sobre si Salvador Illa renunciaria a presentar-se a la investidura en el supòsit que necessités els vots de Vox per ser president, Granados no ho ha aclarit.

Això sí, ha fet gala de no haver pactat amb Vox en les diverses cambres on han coincidit i ha llançat un retret a Ciutadans i el PP. "Preguem als altres partits que no donin protagonisme a la ultradreta, és una irresponsabilitat", ha reclamat.

Granados ha instat a votar el PSC per aconseguir el "canvi" a Catalunya i ha recordat que els vots que va aconseguir la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, a les eleccions del 21-D "no van servir per a res". Granados també ha assegurat que "l'última dècada ha estat en va. Tots hem perdut", ha dit en referència al procés independentista. Segons ha reivindicat la dirigent socialista, "la solució [per a Catalunya] no vindrà d'una part arrossegant l'altra", i ha situat com a vital "la unió", "el diàleg social" i "no perdre ni un minut en retrets".

Una campanya amb Sánchez

Més enllà de les valoracions sobre l'actualitat política, Granados ha explicat que la campanya del seu partit comptarà amb una forta presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i altres membres del govern de l'Estat, tot i la crítica situació de la pandèmia de la Covid-19. També ha presentat l'eslògan i els cartells de campanya: 'Fem-ho. President Illa'.

cartell campanya president illa - psc

Cartell de campanya del PSC per a les eleccions del 14-F / Foto: PSC

La líder socialista també ha explicat que fomentaran el vot per correu amb l'enviament d'un milió d'octavetes amb un telèfon d'informació sobre aquest procediment i informació del programa de la candidatura. Sobre les propostes d'Izquierda en Positivo i la Lliga Democràtica de retirar els seus recursos si acorden una nova data electoral amb el Govern. Granados ha assegurat que no contemplen per ara altres escenaris ja que "les eleccions són el 14 de febrer i la campanya comença el dijous".