La diputada del PSC-Units Alícia Romero ha demanat "prudència" al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, després de saber que la Generalitat abandonarà el FLA a partir del gener, tal com ha explicat el també conseller d'Economia en una entrevista que publica l'ACN aquest dissabte al matí. En un comunicat, Romero constata que el Fons de Facilitat Financera (FFF) —al qual s'acollirà Catalunya a partir d'ara— és "menys exigent" i té "menys control" de les finances, com a pas previ per finançar-se als mercats. A més, la diputada ha recordat a Aragonès que la qualificació del deute de la Generalitat està considerada "bons escombraria".

Segons Romero, "caldrà seguir treballant per millorar la posició abans de sortir als mercats i prescindir dels fons estatals". Això sí, la diputada socialista ha valorat "positivament" el treball que fa la Generalitat amb l'objectiu de sanejar les seves finances, "molt llastades pel deute que suposa el 300% dels ingressos ordinaris del pressupost català", i la tasca per complir els objectius marcats per l'Estat a les comunitats autònomes. També ha explicat que la petició que farà el Govern a l'Estat a través de l'FFF serà "la mateixa prevista per al FLA": prop de 8.000 milions d'euros. 

Finalment, Romero ha demanat al Govern que iniciï les negociacions per aprovar els pressupostos generals de l'Estat per al 2019.