La taula de partits que Pere Aragonès vol convocar un cop passada la investidura de Pedro Sánchez, que té com a data límit el 27 de novembre, s'ha trobat amb un primer escull. Si el president la va anunciar després de presentar l'informe sobre l'acord de claredat i optar per un referèndum acordat a l'escocesa com a formula per acabar amb el conflicte polític amb l'Estat, el PSC ha avançat aquest divendres que plantarà Aragonès si el seu únic objectiu és "aprofundir en la divisió". La portaveu Alícia Romero ha assegurat que el partit només serà en aquells espais que permetin obrir un debat entre les formacions a Catalunya i no per parlar del referèndum, que sempre han descartat. "Si la reunió és per parlar entre tots els partits catalans sobre allò que ens uneix hi serem", ha assenyalat, però Aragonès ja va deixar clar que l'objectiu d'aquesta reunió és explicar els detalls de la proposta d'un nou referèndum. Aquesta mateixa setmana, els comuns han avançat que ells sí que hi seran, però Albiach també va criticar el president per haver fet pública la seva posició abans de presentar l'informe a les formacions.

En la mateixa compareixença d'Alícia Romero, la portaveu dels socialistes també ha fet referència a les negociacions entre els partits independentistes i el PSOE per aconseguir el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez, aclarint que a hores d'ara "no hi ha res tancat en cap dels àmbits". Tant ERC com Junts exigeixen una llei d'amnistia i els republicans incideixen en els últims dies en què aquesta ha d'anar acompanyada d'altres elements com el traspàs de Rodalies, un acord que ara mateix està encallat. Sobre aquest tema, Romero ha defensat que el govern espanyol no hauria de cedir les vies de connexions internacionals o amb altres comunitats autònomes, com les que afecten a la frontera amb França.  Amb tot, però, ha assegurat que hi ha un marge per l'entesa entre els partits, insistint que cal que aquest acord es faci "bé", ja que es tracta d'un tema complex amb diferents variables com les infrastructures o els recursos. 

El PSC, content que Aragonès participi en les institucions espanyoles

Romero ha repassat els diferents temes d'actualitat en la seva compareixença després de la reunió del Govern Alternatiu de Catalunya que el PSC va crear després de la investidura de Pere Aragonès com a partit més votat en les eleccions del 14-F. Per un costat, ha censurat la visita que Oriol Junqueras farà a la República d'Irlanda i a Irlanda del Nord la setmana vinent, que inclourà reunions amb els líders del Sinn Féin, com Gerry Adams. Segons Romero, que creu que Catalunya necessita "diàleg i acords entre catalans", aquest viatge no és el camí per aconseguir-ho. En canvi, sí que ha valorat positivament que Pere Aragonès assistís aquest dijous al Senat per defensar l'amnistia en un acte organitzat pel PP en la seva ofensiva per intentar evitar-la i que el PSOE havia rebutjat. Amb tot, Romero no ha destacat el contingut del discurs del president, sinó el fet que hagi participat en una institució espanyola, motiu pel qual ha estat criticat pels partits independentistes.