El PSC veu el Parlament i el Govern "paralitzats i en fallida". Així s'ha expressat la portaveu parlamentària del grup socialista, Eva Granados, en roda de premsa des de la cambra catalana després que la Mesa hagi acordat mantenir la majoria parlamentària a les comissions. Granados considera que la majoria independentista fa "trampes al solitari" en prendre aquesta decisió i els ha acusat de "no complir la interlocutòria de Llarena".

Per aquest motiu, el PSC ha anunciat que presentarà un escrit de reconsideració de la decisió de la mesa per exigir que s'acati la interlocutòria del jutge Pablo Llarena i els diputats suspesos -en situació de presó o exili- siguin finalment substituits. Segons Granados, "si els diputats no cobren, no voten" i, per tant, no poden valdre els seus escons al ple.  "En aquests moments no sabem quina és la composició parlamentària", ha denunciat la socialista.

L'acord de la Mesa arriba després que la setmana passada es produïssin diversos empats en comissió parlamentària i que les presidentes de les comissions de Territori i d’Empresa, Assumpta Escarp (PSC) i Laura Vílchez (Ciutadans), suspenguessin aquestes votacions. El màxim òrgan de la cambra ha decidit que s'apliqui el criteri de ponderació, segons el qual es traslladen les majories del ple a les comissions per desempatar. D'aquesta manera, la majoria independentista ha reiterat que els diputats continuen sent 135.

Per altra banda, Granados també ha dit que el Govern es troba en la mateixa situació de "paralització" i "fallida". Segons la portaveu del PSC a la cambra, l'executiu de Quim Torra "no pren decisions i no està en el dia a dia". "El Govern no està governant", ha assegurat, tornant a demanar que es reprenguin les sessions de control al Govern. 

"A part de visites a Waterloo i festes majors estaria bé que comencés a parlar amb l'oposició", ha reclamat Granados.