"Decebudes". Així han sortit la portaveu del PSC, Eva Granados, i la diputada Alicia Romero de la reunió que han mantingut aquest dimarts amb el vicepresident Pere Aragonès per negociar els pressupostos. En declaracions a la premsa a la sortida de la trobada que ha tingut lloc a la conselleria d'Economia, Granados ha denunciat que el Govern no hagi posat xifres sobre la taula i ha assegurat que "sense pressupostos de l'Estat no té sentit entrar a cap negociació". "No hi ha negociació possible", ha refermat.

En aquest sentit, les dues representants dels socialistes han assegurat que Catalunya necessita els pressupostos de Pedro Sánchez i Podemos per fer front a les demandes socials de la ciutadania. "No té sentit entrar a negociar els comptes sense recursos", ha defensat Granados, en referència als 2.200 milions d'euros més previstos per Catalunya en els comptes de l'Estat. Per aquest motiu, ha demanat al Govern que deixi de fer "victimisme" amb l'"infrafinançament" i l'ha instat a repensar-se la seva posició a Madrid.

A més, tant Granados com Romero s'han mostrat molestes per no haver "vist els números" ni "cap proposta concreta", ja que asseguren que el Govern no les ha posat sobre la taula, i han afirmat que veuen discrepàncies internes dins l'executiu pel que fa als comptes i a les mesures fiscals que els haurien d'acompanyar.

Sobre aquest últim punt, les socialistes han afirmat que el vicepresident els ha traslladat que no està previst fer una reforma fiscal i han atribuït aquest fet a les "diferents visions" que tenen els dos socis de Govern, JxCat i ERC. "No tenim un govern, tenim una coalició de partits que volen seguir governant", ha sentenciat Granados. Per tot això, han assegurat que no hi ha "marge" per negociar. 

La trobada entre el Govern i el PSC s'emmarca dins la ronda de contactes oberta pel vicepresident Aragonès amb la resta de partits per tal de tractar els pressupostos. Tot i això, l'executiu té clar que els socis preferents dels comptes són els comuns i que la resta de trobades seran més aviat "informatives". De cara a la setmana que ve, el Govern vol tornar-se a citar amb els comuns per avançar en les negociacions i també té previst citar la resta de grups (Cs, CUP i PP) per posar en comú les diferents visions sobre com han de ser els nous comptes catalans pel 2019. El proper grup en ser citat podria ser la CUP, tot i que els anticapitalistes ja han anunciat que no hi assistiran.