La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, ha indicat que els socialistes mantenen la "mà estesa" al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per aprovar els pressupostos​. En la recta final de les negociacions per aprovar els comptes, Romero ha assegurat que els socialistes actuen "amb sentit de país" i per això insisteixen en el seu oferiment a ERC per tirar endavant els comptes del 2022. No obstant això, Romero creu que és "inèdit" que Aragonès no hagi obert un diàleg amb totes les formacions al Parlament i menys encara amb el partit "que va guanyar les eleccions".

La portaveu socialista ha afirmat que des del PSC respecten la reunió que mantindran aquesta tarda representants del Govern i dels comuns per intentar arribar a un acord després que la CUP hagi decidit mantenir la seva esmena a la totalitat a 24 hores del seu debat al Parlament. I ha assegurat que, sigui quin sigui el resultat de les negociacions amb els comuns, el grup mantindrà el seu oferiment a Aragonès. "Com que no sabem com aniran les coses mantenim la mà estesa davant la crisi sanitària i perquè s'ha de reactivar l'economia i garantir que ningú no es quedi enrere", ha explicat Romero.

Atesa la decisió de la CUP de no donar suport als comptes que presenta el Govern, els socialistes creuen que "queda en evidència" que "la majoria està trencada i el president debilitat". "És increïble que davant d'aquesta situació el president Aragonès no obri el diàleg amb altres forces polítiques", ha assenyalat. I ha afegit que el president Aragonès "no vol parlar amb nosaltres en aquests moments, quan no té garantit l'inici del tràmit dels pressupostos de demà".

Amb tot, Romero ha sintetitzat el que, a parer de la formació socialista passa, tot afirmant que "hi ha una majoria d'investidura trencada, un president que improvisa, un president que creiem que no està a l'alçada de les circumstàncies, tenint en compte que és imprescindible el pressupost del 2022 per als catalans i les catalanes". En aquest sentit, la portaveu del PSC ha expressat la seva "perplexitat" per com gestiona Pere Aragonès les negociacions d'un pressupost que, "més que mai, és imprescindible per a Catalunya", ja que afrontem "una crisi sanitària però també social i econòmica".

Altrament, la portaveu ha posat de manifest que "Aragonès ja no compta amb el suport de la majoria independentista que el va investir president de la Generalitat fa tot just cinc mesos" i s'ha mostrat estupefacte pel fet que encara "no hagi obert converses amb altres formacions". "Dialogar, parlar, intentar convèncer no fa mal a ningú i crec que no hi ha ningú que entengui que Aragonès no obri el diàleg a forces com la socialista per intentar aprovar els pressupostos, sobretot quan des del PSC se li ha ofert tantes vegades la mà estesa", ha recalcat.

Finalment, ha subratllat que el PSC va guanyar les darreres eleccions autonòmiques i és una formació "responsable" que sap de la importància dels pressupostos.

 


Imatge principal: Pla mig de la portaveu del PSC, Alícia Romero, en una atenció als mitjans el 21 de novembre de 2021/ ACN