El diputat del PSC-Units en el Parlament Ferran Pedret ha explicat aquest dimecres que el seu partit s'obre a parlar dels Pressupostos de la Generalitat de 2020, però ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que abandoni la seva aposta per la "confrontació".

Ho ha dit en declaracions als mitjans, després que hagi transcendit que el Govern prepara uns comptes públics que preveuen, assegura l'Executiu català, un augment de la despesa social en 2.500 milions d'euros respecte als pressupostos actuals, que són els prorrogats de 2017.

Així, el PSC ha recordat que mai no s'ha tancat a analitzar els números que presenti el Govern, però ha avisat que un eventual suport socialista seria "radicalment incompatible" que Torra torni a vies unilaterals cap a la independència o vulgui augmentar la confrontació.

"És molt evident, ho hauria de veure el mateix president del Govern", ha conclòs Pedret, que ha reivindicat que el PSC aposta pel diàleg com a mecanisme per afrontar el conflicte català, i que això no és compatible amb abonar estratègies que busquin augmentar aquest conflicte.

Sobre els 2.500 milions anunciats, ha replicat que el PSC l'acull amb "prudència" i ha instat el Govern a presentar els Pressupostos davant del Parlament, per poder analitzar si aquest augment és tal com s'assegura des de l'Executiu.

Pedret ha afirmat que "no seria la primera vegada que el Govern presenta uns Pressupostos expansius però que contenen --alhora-- una previsions d'ingressos absolutament injustificades" que fan que els comptes no quadrin.

"Molta prudència, que el Govern faci el que correspon que és presentar-lo en el Parlament. Sempre hem debatut del tema amb el Govern i la resta de forces parlamentàries. Veurem allà quins són les prioritats del Govern", ha resumit.

A més, el diputat del PSC ha afirmat que, sense voler ser maliciós, l'anunci dels 2.500 milions d'euros "té una mica de pinta" de ser una estratègia electoralista del conseller d'Economia, Pere Aragonès, parar preparar el terreny en el cas que hi hagi un avançament electoral a Catalunya.