El PSC, partit que lidera totes les enquestes a Catalunya, es prepara per a les pròximes eleccions al Parlament amb un congrés que se celebrarà a mitjans de març, el 15è de la història de la formació. Aquest, però, té una novetat, ja que durant les setmanes prèvies, a partir d’aquest cap de setmana, se celebraran fins a sis jornades precongressuals arreu del territori. Segons ha explicat la vicesecretaria d’Organització i Acció Electoral, Lluïsa Moret, aquest fet demostra la voluntat de descentralització del partit, amb actes a diferents punts del país, des de Tarragona a Sabadell passant per Manresa, Tortosa Lleida i Girona. A Barcelona hi tindrà lloc el congrés el 15, 16 i 17 de març. 

Debats sobre els principals temes de preocupació: sequera o justícia social 

 “La nostra voluntat és escoltar les propostes de la societat civil i de la militància perquè aquesta ens pugui fer arribar quines són les necessitats i els temes que hem de tenir presents en el nostre camí cap al Govern de la Generalitat”, ha explicat Moret, també presidenta de la Diputació de Barcelona. Així, si bé el 15è congrés del partit començarà oficialment al març, sota el lema Ara toca Catalunya, el partit considera que el tret de sortida és aquest cap de setmana a Tarragona, on es debatrà al voltant de la política energètica i les energies renovables. A Girona el debat se centrarà en la justícia social; a Lleida en la sequera; a Tortosa la protagonista serà la Catalunya Buidada, a Sabadell la indústria i finalment a Manresa, el protagonista serà el món local. "Les jornades han de servir per rebre aportacions del país i dels sectors que volen recuperar una Catalunya referent i que estigui preparada per assumir els nous reptes que s'estan produint", expliquen des del partit. Tot i que problemes cabdals del país, segons han denunciat des del mateix partit, com l'educació (després dels resultats dels alumnes catalans a les proves PISA) o la seguretat, sobre la qual el PSC ha posat el focus en els últims mesos, no comptaran amb una jornada específica per tractar-los, sí que es debatran al març.

Aquest congrés, que el partit veu com a punt de partida cap al Govern de la Generalitat en unes eleccions que encara no tenen la data fixada, però que Pere Aragonès, confirmat com a candidat d'ERC després del vistiplau de la direcció del partit, insisteix que no s'avançaran. Sigui com sigui, el PSC es planta en el seu congrés amb la "feina feta". El passat divendres, Salvador Illa va ser proclamat secretari electe del PSC després de ser l'únic candidat a les primàries, un càrrec que ha de ser ratificat al Congrés del partit, on també es votarà una ponència marc que aposta per desplegar l'Estatut i un nou sistema de finançament. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!