La portaveu del PSC a Parlament, Eva Granados, ha descartat la possibilitat que es reediti un tripartit a Catalunya entre socialistes, ERC i comuns després de les properes eleccions, ja que "ERC només té el projecte de dividir Catalunya".

"El tripartit està fora de l'equació perquè els mateixos socis l'han evitat. No hi haurà aquesta opció perquè ERC només té el projecte de dividir Catalunya", ha afirmat en una entrevista d'Europa Press.

Segons ella, si JxCat i ERC sumen de nou, tornaran a governar junts "encara que estiguin tirant-se els plats pel cap un dia i un altre", per la qual cosa l'objectiu del PSC és una majoria alternativa a l'independentisme.

Granados ha sostingut que els socialistes cercaran liderar noves majories amb qui vulgui "sumar per superar el 'procés', per deixar de dividir els catalans i per reconstruir Catalunya" després de la pandèmia.

‘No’ a governar amb ERC

En ser preguntada si governaria al costat d'ERC, la també viceprimera secretària del PSC ha assegurat que no governaran amb partits "que tinguin com bandera continuar dividint els catalans".

"ERC només es dedica a continuar atiant l'odi i la divisió entre catalans i parlant d'espolis fiscals i de qüestions que nosaltres evidentment no compartim, i no solament, sinó que combatem directament. Nosaltres no ens plantegem estar en un projecte que tingui això com a objectiu", ha dit.

També ha acusat ERC de no saber fer una bona gestió pública, com creu que es demostra en les conselleries que lideren: "Per tant quina carta de presentació té ERC en aquests moments? La divisió i la mala gestió. Jo crec que no són bons companys per fer un bon govern".

Demana eleccions

Davant això, aspira al fet que el PSC quedi per davant dels partits independentistes en les eleccions catalanes i articular així noves majories: "El que proposem és sumar noves majories, passar pàgina al 'procés', acabar amb la divisió entre catalans i treballar per la reconstrucció social i la reactivació econòmica".

"Qui vulgui sumar-se a aquesta proposta pot sumar una nova majoria amb el PSC. Solament amb aquests pilars i aquests vectors: reconstruir i reconciliar", ha afegit.

Granados ha insistit a convocar eleccions a Catalunya al més aviat possible perquè "cada dia que passa és una oportunitat perduda per cridar la ciutadania a les urnes", i ha defensat que es poden celebrar malgrat la situació sanitària, com ha ocorregut a Galícia i el País Basc.

Considera que aquestes eleccions són urgents, ja que titlla l'Executiu de mal govern perquè, al seu judici, està dividit i és incompetent, i ha qualificat al president de la Generalitat, Quim Torra, de "negligent i irresponsable".

Iceta, candidat

La portaveu socialista ha resolt qualsevol debat sobre qui ha de ser el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, ja que "no hi ha cap dubte" que serà el primer secretari, Miquel Iceta.

"A part de ser el millor polític que tenim en Catalunya, és l'únic que té les idees, que té els equips i que té el projecte per treure a Catalunya d'aquesta dècada de decadència", ha subratllat.

Cessament ‘de facto’ de Vergés i Homrani

Sobre la gestió del coronavirus, ha acusat la Generalitat d'actuar tard i malament, i ha advertit que Torra "de facto ha cessat" el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, perquè ja no té competències en residències, i a la de Salut, Alba Vergés, perquè, al seu judici, ja no està tenint protagonisme públic.

"De facto el president Torra ha cessat dos consellers d'ERC, Vergés i El Homrani, i en aquests moments tenim Pere Aragonès desaparegut i fent precampanya en comptes de governar en un moment tan difícil", ha recriminat.