La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha advertit el Govern que al marge de les explicacions que es preveu que donarà el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, a la comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament aquest dimecres per explicar el cas Vidal, exigiran la compareixença dels consellers que consideren implicats i, si no ho fan, demanaran una comissió de investigació.

Ho ha dit aquest dilluns en roda de premsa, en la qual ha explicat que el seu grup ha demanat la modificació de l'ordre del dia de la CAI, perquè, després de la compareixença de Junqueras al matí i del secretari d'Hacienda, Lluís Salvadó, es votin les compareixences dels consellers Jordi Jané, Meritxell Borràs, Raül Romeva, Carles Mundó i el mateix exsenador Santi Vidal, per les declaracions en les quals aquest afirmava que el Govern tenia les dades fiscals dels catalans obtingudes de forma il·legal, entre altres coses.

Una comissió d'investigació al Parlament només es pot convocar una vegada a l'any i es necessiten tres grups per constituir-la, i Granados assegura que després que es fessin públiques les declaracions, han anat mantenint contacte amb els grups.

Malgrat això, considera que ara toca escoltar les explicacions de Junqueras i Salvadó, i que els grups donin suport a les compareixences de la resta, i serà llavors quan decideixin si forcen la compareixença en una comissió d'investigació.

"Exigim transparència a un Govern que diu que té els textos normatius per a una secessió, i quan se li demanen des del Parlament no es donen. O menteixen i no existeixen, o les estan tapant", ha lamentat.

JxSí i la CUP han tancat la porta a més compareixences al Parlament pel 'cas Vidal', tal com han demanat el PSC i alguns grups de l'oposició. D'aquesta manera, previsiblement es tombaran les peticions de compareixença de l'exsenador d'ERC Santi Vidal, i dels consellers Carles Mundó, Jordi Jané, Meritxell Borràs i Raül Romeva. Són les demandes del PSC que es votaran aquest dimecres a la comissió d'Afers Institucionals.