El PSC de Centelles s'ha mostrat, un cop més, favorable a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha fet en un acte de l'ANC on representants municipals del PDeCAT, Ara Junts per Centelles, la CUP i el PSC han signat un document que els obliga a complir cinc punts per tal que el referèndum es pugui desenvolupar amb normalitat. 

Entre aquests, destaca el de "col·laborar junts entre nosaltres i amb les institucions (Ajuntament, Generalitat, sindicatura electoral) per assegurar l'organització del referèndum de l'1 d'octubre a Centelles amb normalitat democràtica". El document ha estat signat per Dolors Calm (PDeCAT), Alfons Giol (Ara Junts per Centelles), Víctor Barquer (CUP) i Josep Arisa (PSC), regidor encarregat de temes vinculats al procés sobiranista.

En aquest esdeveniment, l'entitat sobiranista va voler destacar que, més enllà del posicionament del PSC a l'àmbit nacional, "com sempre a la població s'assegurarà que totes les persones puguin expressar-se lliurement i que la voluntat de la seva majoria sigui la que determini el futur polític i social de Catalunya". 

Fronts oberts al PSC

Tot i que la direcció dels socialistes catalans s'ha mostrat contundent a l'hora de negar la celebració del referèndum, les organitzacions locals no ho tenen tan clar. De fet, Centelles no és l'únic Ajuntament on els socialistes s'han posicionat a favor del referèndum sinó que també ho han fet a Palamós o ciutats com Girona i Terrassa on els socialistes governen juntament amb el PDeCAT.