Greu acusació del PSC contra la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs. En la roda de premsa d'aquest dilluns posterior a l'executiva del partit, la portaveu socialista, Alicia Romero, ha afirmat que Borràs vol fer servir el seu nou càrrec per "beneficiar-se personalment" en la causa oberta contra ella al Tribunal Suprem.

Romero ha assegurat estar molt "preocupada" per haver sentit dir a Borràs a l'entrevista d'ahir a TV3 que el primer que volia fer era modificar l’article 25.4 del reglament del Parlament. Aquest article parla sobre la suspensió d'actes de diputats que estan en casos de corrupció. "S’està negociant una reforma del reglament en diversos aspectes. La presumpció d'innocència és un dret fonamental", va dir Borràs.

La dirigent socialista ha acusat Borràs de voler "beneficiar-se personalment" amb la modificació d'aquest article, protegint-se de la causa que l'Alt Tribunal li ha obert per unes presumptes pràctiques irregulars mentre dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

 

Crida a ERC per investir Illa

En aquest sentit, Romero ha criticat ERC i la CUP per haver permès que Borràs fos proclamada i els ha instat a "revisar aquesta decisió". També ha demanat als republicans que donin suport a un Govern "progressista presidit per Illa" per evitar un nou Executiu "que neix fracassat i ple de retrets".

Preguntada sobre si hi haurà futures negociacions amb els republicans, Romero ha insistit que el PSC prioritzarà les trobades amb En Comú Podem, amb qui volen formar un Govern en minoria. Tanmateix, ha explicat que han mantingut i mantenen contactes informals amb tothom i ha lamentat que "amb ERC és amb qui sempre costa més parlar". "Per més que ells diguin que volen el diàleg i que dialoguen molt amb el PSOE", ha retret.

Tot i les poques probabilitats que Salvador Illa acabi aconseguint els suports per ser president, els socialistes han confirmat la seva voluntat per presentar-lo a la investidura i preguntada sobre la possibilitat que Borràs declini aquesta opció, Romero ha respost que "haurà de demostrar que hi ha un candidat amb més suports". En aquest sentit ha afegit que les relacions entre els dos principals partits independentistes estan "trencades". "No crec que es pugui vaticinar un Govern clar", ha apuntat.