La tensió entre els dos blocs del Parlament és cada cop més evident. Aquest divendres s’ha fet palesa amb l’absència de tres grups en l’acte d’homenatge que la cambra retia als republicans represaliats pel franquisme. S'hi ha absentat el PP, però també Ciutadans i el PSC, que en edicions anteriors sí que hi havien assistit.

La portaveu socialista, Eva Granados, ho ha justificat per la suposada parcialitat d’aquest acte institucional. En aquest sentit, ha defensat que se senten “molt orgullosos” de la feina que han fet, fan i faran “en memòria dels represaliats del franquisme”, però ha afegit que estan en contra de “l’ús d’actes institucionals per a mítings de part”. En aquest punt, s’ha referit al discurs que hi ha fet el president Roger Torrent. “Ha arribat a fer el símil entre el franquisme i el que està passant avui a la justícia espanyola”, ha criticat.

“Ens hagués encantat poder anar-hi, però ja fa temps que aquest tipus d’actes són de reivindicació d’una ideologia i proposta concreta”, ha denunciat Granados en roda de premsa des de la cambra. “Lamentem profundament que la seva memòria s’hagi de barrejar amb el conflicte polític que viu el país”, ha insistit.

Ciutadans no ha donat explicacions. A l'acte hi han assistit representants de JxCat, ERC, els comuns i la CUP.