Persones pròximes als comuns han signat un manifest en el qual reclamen allunyar-se de l'alcaldable de Ciutadans, Manuel Valls, i formar un tripartit d'esquerres a l'ajuntament de Barcelona amb ERC i el PSC.

El manifest exigeix que BComú, ERC i el PSC es posin d'acord per formar un govern que "respongui a la majoria d’esquerra" que clarament ha estat "expressada per la ciutadania amb el seu vot". També demana que es posin en valor aquestes forces que han obtingut en total "gairebé dos de cada tres vots" i "28 dels 41 regidors". 

Per aquest motiu, i perquè la suma "té una notable rellevància no només en el context català i espanyol, sinó també en l'europeu", les persones signants emplacen als tres partits a constituir un govern municipal "estable" pels propers 4 anys. 

La proposta demana que l'acord es sostingui en les polítiques d’equitat social, feministes, de foment de l’habitatge assequible, de suport a l’economia social i de millora ambiental. Afegeixen que aquestes "es projectin cap a Europa per mostrar les polítiques urbanes a Barcelona".

Per últim, el manifest posa en relleu la necessitat de trobar una sortida "dialogada i acordada a la qüestió nacional catalana", allunyant-se de la judicialització de la política i els fronts polítics contraposats i polaritzats.

A la petició​, que es pot subscriure a través d'una pàgina web, ja hi consten politicòlegs, escriptors, sindicalistes, actors i periodistes.