Un malentès de protocol ha provocat avui una situació confusa entre els Reis i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva esposa, Begoña Gómez, després de saludar-se al començament de la recepció celebrada al Palau Reial amb motiu del Dia de la Hispanitat.

En la seva estrena com a cap de l'Executiu en l'acte que s'organitza anualment al palau el 12 d'octubre, Sánchez i la seva esposa han estat els primers a saludar el rei Felip i la reina Letícia al Saló del Tron. Tot just fer-ho s'han situat a la dreta de la Reina perquè els havien comentat que es farien una foto a la qual s'afegirien les màximes autoritats de l'Estat, segons han explicat fonts de Moncloa.

A la cua de salutacions, Sánchez anava primer seguit de la presidenta del Congrés, Ana Pastor; el del Senat, Pío García-Escudero; el del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i el del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, alguns d'ells amb les seves parelles. Quan Sánchez i la seva esposa s'han col·locat al costat dels Reis, Pastor els ha donat la mà i ha estat en aquell moment quan un membre del servei de protocol de Casa Reial els ha advertit que no havien d'aturar-se, sinó avançar, cosa que el matrimoni ha fet immediatament.

La idea era que el cap del Govern espanyol i els representants de l'Estat caminessin una mica més després de saludar els Reis i esperessin uns segons fins que arribés el següent grup de convidats, format pels ministres. Moncloa ha negat que es tractés d'un error de Sánchez, ni que tingués intenció d'alterar el protocol.