La Catalunya Nord també es prepara per respondre a la sentència del Suprem contra els líders independentistes. El Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà ha convocat una manifestació, el mateix dia que surti la sentència, a la capital nord-catalana, a la Plaça Catalunya, a les 18:30.

Convocatòria manifestació perpinyà

Però la que s'espera que sigui una gran concentració unitària de rebuig a la sentència tindrà lloc el dissabte 19 d'octubre, de 18:30 a 21h davant del Castillet. Serà un esdeveniment "per la llibertat i la democràcia", organitzat en col·laboració amb el municipi de Perpinyà, el col·lectiu de 100 alcaldes solidaris, associacions culturals i esportives...

manifestacio sentència perpinya

Paral·lelament l'Associació Cultural dels Angelets de la Terra , durant aquests dies, ha portat per quatre localitats nord-catalanes una exposició col·lectiva de 50 fotoperiodistes sobre el procés independentista català: Visca la Llibertat. Aquesta exposició itinerant retrata tot el moviment polític des del referèndum d'Arenys fins a l'any 2017, i es va organitzar com a resposta a l'absència de cap reportatge sobre els fets de Catalunya al festival internacional de fotoperiodisme de Perpinyà "Visa pour l'Image".

Fa pocs dies quatre alcaldes de la Catalunya Nord van viatjar a Waterloo per mostrar el seu suport al president exiliat, Carles Puigdemont.