Al voltant d'un centenar de persones amb banderes de Catalunya va protestar ahir dilluns davant de l'ambaixada d'Espanya a Mèxic per la condemna a presó a nou líders catalans pel procés secessionista il·legal de 2017.

Els manifestants, que es van concentrar cap al tard als afores de l'ambaixada a la zona residencial de Polanco a la capital mexicana, portaven retrats dels polítics condemnats i pancartes que tenien escrits en català el missatge "llibertat presos polítics".

Durant la protesta, els manifestants van cridar en català consignes com "Espanya estat feixista", "Presos polítics llibertat, No és justícia és revenja" i també "Franco segueix, Espanya el reviu" mentre entonaven diversos càntics.

Apareix un provocador

Durant la protesta, una persona que no es va identificar però que semblava espanyol, cridava "separatistes" els manifestants, que el van encarar amb consignes a favor de Catalunya.

El Tribunal Suprem espanyol va imposar aquest dilluns penes d'entre 9 a 13 anys de presó a nou líders catalans pel procés secessionista il·legal de 2017, una decisió que va posar final un període d'incertesa politicojudicial i que pot marcar les eleccions generals espanyoles del 10 de novembre.

La sentència també va fixar penes menors per a uns altres tres d'acusats, que no hauran d'entrar a la presó.