La gran plataforma mediàtica Bloomberg, la més important del món en economia, ha publicat en el seu resum de fotografies mundial del 2019, dues imatges de les protestes contra la sentència de l'1-O. Concretament es tracta de dues fotografies d'Àngel Garcia durant la protesta de Tsunami Democràtic a l'aeroport de Barcelona i els incidents a la Via Laietana.

Bloomberg divideix les fotografies en seccions i les de la tensió entre Catalunya i l'Estat espanyol estan a la de "Peticions de canvi", juntament amb les protestes de Hong Kong, el Brexit, Equador, Veneçuela, Xile i Aràbia Saudita, entre altres. També s'inclouen en aquest apartat les reivindicacions feministes i contra el canvi climàtic.

"La qüestió de la independència mai no és lluny de la superfície. Un manifestant es refugia darrere una senyera catalana durant els enfrontaments amb la policia antiavalots a Barcelona el 18 d'octubre", indica.

"La violència va tornar a aparèixer a Catalunya quan els independentistes que van intentar sortir d'Espanya el 2017 van ser condemnats a penes de fins a 13 anys de presó. Una persona atén un home ferit per una bala de goma disparada per la policia, en una protesta a l'aeroport del Prat el 14 d'octubre", diu respecte a una altra fotografia.

 

Bloomberg

Cadascuna de les parts conté al final un vídeo resumint l'experiència, i amb les impressions del fotògraf. En el cas de Catalunya es repassa el procés independentista i Àngel Garcia explica que a les protestes s'hi han vist molts joves.