Centenars de persones s’han manifestat aquest migdia davant del ministeri d’Educació a París en defensa del català, l’occità, l’euskera, el bretó, el flamenc i altres llengües minoritzades pel govern francès. La protesta ha estat convocada per un col·lectiu que aplega més d’una quarantena d’entitats”, que reclamen un canvi en la política lingüística de l’executiu. Entre aquestes entitats es troba La Bressola.

Els convocats denuncien que malgrat que Nacions Unides han fet nombroses crides per salvaguardar les llengües minoritzades, l’Estat francès segueix en la seva tasca de “destrucció del patrimoni immaterial que són les nostres llengües i les nostres cultures". Així han denunciat la reforma de l’executiu francès ha menystingut les llengües minoritzades, cosa que ha comportat un descens de les matriculacions.

Paral·lelament el col·lectiu ha posat un marxa una campanya de recollida de firmes, a iniciativa del diputat bretó Pau Molac, en demanda d’una política lingüística que no només protegeixi sinó també potenciï l’ús d’aquestes llengües. Ja porten recollides més de 13.000.