A les 12 en punt del migdia bona part de Catalunya s’ha aturat per protestar contra “la persecució judicial dels nostres representants legítims”. Ha estat la resposta a la Crida per la Democràcia davant l’encausament del govern i la Mesa del Parlament, que han estat citats a declarar aquest dijous a Madrid.

El lloc més emblemàtic on s’ha produït l’aturada ha estat la Plaça de Sant Jaume, on s'hi han reunit el govern municipal i bona part dels regidors de l'Ajuntament de Barcelona, a més de Marcel Mauri (Òmnium) i Agustí Alcoberro (ANC), entre d'altres:

La plaça, que s'ha acabat omplint, també ha rebut la presència de treballadors de la zona i de nombrosos ciutadans a títol personal:

 

Independencia concentracio   sergi alcazar (2)

Independencia concentracio   sergi alcazar

Independencia concentracio   sergi alcazar

Independencia concentracio   sergi alcazar

Fotos: Sergi Alcàzar

També a les portes de molts centres de treball d’arreu de Catalunya els professionals s’han aturat uns minuts en forma de protesta per la judicialització dels representants catalans:

M.B.

Tot plegat ha tingut lloc després de saber-se que la declaració al Tribunal Suprem de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els altres membres de la Mesa encausats, s’endarrerirà fins al proper dijous 9 de novembre. De la seva banda, els consellers que han acudit a Madrid -i que per tant no es troben a Bèlgica- sí que han declarat aquest matí a l’Audiència Nacional.

Després de l’aturada matinal, la Crida per la Democràcia ha convocat a les 19 hores concentracions per la mateixa qüestió davant del Parlament i dels ajuntaments de les grans ciutats i capitals de comarca.