Centenars de persones s'han manifestat a Badalona en solidaritat amb Marcel Vivet, que ha estat condemnat a cinc anys de presó pels incidents que es van produir en una manifestació independentista el setembre del 2018 contra una concentració del sindicat policial Jusapol. 

Els concentrats s'han manifestat pels carrers cèntrics de Badalona, després de concentrar-se a la plaça de la Vila. A l'acte hi ha assistit el mateix Marcel Vivet, que ha rebut l'escalf dels presents.

 

"Estic emocionadíssim per aquest suport que m'heu donat", ha indicat a la gent, que ha respost cridant-li "No estàs sol".

 Els manifestants han cridat “Prou repressió, Marcel absolució”, i també ha aparegut una pancarta amb el lema "Al Marcel no ens el toquen".

En la sentència, la secció 21 de l'Audiència Provincial considera Vivet culpable d'un delicte de desordres públics —pel qual el condemnen a dos anys de presó— sumat a un altre d'atemptat contra un agent de l'autoritat —amb una condemna de tres anys i un dia— i un tercer lleu de lesions, per haver "trencat" amb la seva actuació "les costures dels drets fonamentals de reunió i manifestació".

Els fets es remunten al 29 de setembre de 2018, quan el processat —que formava part de Guanyem Badalona en Comú, la llista de la candidata de la CUP el 14-F, Dolors Sabater— va acudir a una contramanifestació convocada per diverses organitzacions independentistes en protesta per una concentració de Jusapol que se celebrava paral·lelament i amb la qual pretenien imitar la festa índia holi, en la qual es llancen pólvores de colors.

Per l'Audiència, "la projecció de pintura acrílica i pólvores de colors no va ser casual, sinó més pròpia de les tècniques de guerrilla urbana" atès que aconsegueix la "triple finalitat" de dificultar la visió dels agents, entorpir la seva respiració, i que quedin amb el rostre descobert una vegada es treuen la visera, segons van afirmar els Mossos d'Esquadra.

La Junta de Portaveus del Parlament està negociant una declaració sobre la condemna a Vivet, que es podria fer pública demà.