El govern espanyol preveu donar llum verda demà a l'ampliació fins al 30 de setembre del període de percepció del "bo social" i de la garantia de subministrament d'energia elèctrica, gas i aigua, segons han informat fonts de l'Executiu, que prorroga així iniciatives posades en marxa com a "escut social" davant la crisi de la Covid-19.

Aquestes són algunes de les mesures incloses en una bateria de sis iniciatives que l'Executiu preveu aprovar en la seva reunió d'aquest dimarts, i que inclouen també la pròrroga extraordinària dels contractes d'arrendament d'habitatge habitual, que es podrà sol·licitar fins al 30 de setembre per un període de 6 mesos (amb les mateixes condicions).

També s'amplia el termini sol·licitud de la moratòria arrendatícia, per al cas de grans tenidors o empreses públiques, segons les mateixes fonts, que precisen que està previst que es pugui sol·licitar fins al 30 de setembre de 2020 l'ajornament temporal i extraordinari en el pagament de la renda.

Fins al 29 de setembre es podrà sol·licitar la moratòria de deute hipotecari, i el seu funcionament serà seqüencial respecte de la moratòria que el propi sector bancari ha posat en marxa (3 mesos de moratòria legal més 9 mesos de moratòria del sector bancari).

Segons les fonts del govern espanyol, també està previst que s'aprovi en aquest paquet de mesures la suspensió de les obligacions derivades dels contractes de crèdit sense garantia hipotecària.

La garantia del subministrament d'energia elèctrica, gas i aigua s'amplia fins al 30 de setembre i, així mateix, amb l'objectiu d'homogeneïtzar les mesures de l'"escut social" s'amplia el període de percepció del bo social.