La proposta llançada pel professor de filosofia i periodista Jordi Graupera de celebrar unes primàries per articular una candidatura unitària independentista a Barcelona de cara a les eleccions municipals de 2019 ha superat les 20.000 firmes.

En un comunicat aquest diumenge, la plataforma Primàries Barcelona ha explicat que en les últimes 48 hores les inscripcions a la pàgina web han augmentat de 15.000 a 20.000, i que també ha rebut la inscripció de 500 voluntaris des de la presentació el 20 de març.

El portaveu i impulsor de la campanya, Jordi Graupera, ha destacat que "en aquests moments ja hi ha 20.000 persones que estan demanant als partits que s'obrin a solucions noves que puguin garantir una política més ciutadana, participativa i popular".

Ha defensat que, davant de les últimes notícies sobre les candidatures d'altres partits a l'Alcaldia, "la batalla de Barcelona no es pot lliurar amb eines convencionals i si la sobirania vol guanyar ha d'apostar per les primàries", i incentivar l'aparició de nous actors.

"Catalunya, i Barcelona en particular, té una de les mobilitzacions polítiques més intenses d'Europa, i si la capital es compromet amb unes primàries, ningú no les podrà aturar", ha sentenciat.