Esquerra Republicana va decidir avançar la celebració del seu congrés a la tardor per a apuntalar els seus lideratges. I el guió s'ha complert al peu de la lletra. Aquest mateix dimarts, la Comissió de Garanties del partit ha proclamat la candidatura 'Més republicanisme, més llibertat', encapçalada pel president Oriol Junqueras i la secretària general Marta Rovira. Presentada diumenge passat, va lliurar aquest dilluns al voltant de 1.900 avals de la militància. Ha estat l'única candidatura que va presentar els avals establerts per la normativa interna dins del termini fixat. Serà sotmesa a votació de la militància el pròxim diumenge 6 de novembre.

La candidatura està encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, que revalidaran els seus càrrecs de president i secretària general del partit. Però també repetiran el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a coordinador nacional dels republicans o Marta Rovira com a secretària general adjunta i portaveu de la formació. La resta de la candidatura la completen els vicesecretaris generals Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència), Marc Colomer (Comunicació i Estratègia), Raquel Sans (Feminismes i LGTBI),  Adriana Delgado (Partit Obert i Moviments Socials), Eloi Hernàndez  (Coordinació Institucional), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Marta Vilaret (Drets, llibertats i lluita Antirepressiva), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

Pel que fa a les secretaries, la candidatura sotmesa a votació inclou Eva Baró (Gestió del coneixement), Kènia Domènech (Afiliació), Marta Molina (Moviments Socials), Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Pau Morales (Organització), Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals), Laia Cañigueral (Coordinació de Política Supramunicipal), Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global), Jordi Castellana (Política Econòmica i Coordinació Sectorial), Enric Marin (Educació i Cultura), Chakir El Homrani (Política del Treball i Seguretat) i Agnès Rotger (Drets socials i ciutadania).

"Nova etapa"

"Esquerra encara aquest congrés per afrontar de la millor manera possible aquesta nova etapa de la política catalana", va defensar Oriol Junqueras diumenge durant la presentació de la candidatura, subratllant que el seu objectiu com a líder republicà és "la construcció d'una república independent posada al servei de la prosperitat i la justícia per a tothom". També va remarcar que el seu partit ha de governar "per a tothom" i "encarnar les legítimes aspiracions del 80% que vol posar fi a la repressió i decidir el futur de Catalunya votant".