La nova presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, ha promès governar amb "lleialtat a la Corona i al govern de la nació sense oblidar els madrilenys". Ayuso ha remarcat que està "orgullosa de ser espanyola de Madrid", que Espanya és "meravellosa" i que intentarà "donar-ho tot pel país". A més, s'ha compromès a treballar perquè Madrid continuï essent "el far d'Espanya".

La presa de possessió d'Ayuso coincideix amb la investigació d'Anticorrupció a les expresidentes Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre pel suposat finançament irregular del PP madrileny, i la nova presidenta ha declarat que se sent obligada a "fer les coses bé" i a "mirar únicament endavant".

Ayuso també ha destacat que buscarà el "consens per sobre del conflicte i la tensió", agraint el suport de Cs, amb qui governarà en coalició, i el de Vox per facilitar la investidura.

Reapareix Casado

En aquest sentit, el president dels populars Pablo Casado, ha ressaltat la capacitat de negociació d'Ayuso per arribar a un acord amb els altres partits de dretes i ha indicat que aquesta és una demostració del que vol fer el Partit Popular a nivell estatal quan "guanyin les properes eleccions".

Casado també ha defensat Ayuso desvinculant-la de la trama ‘Púnica’, assegurant que "és injust per a ella i la seva família, és una persona honesta, irreprotxable i independent, i una de les veus més fermes a l’hora de combatre la corrupció".

D'altra banda, Casado s’ha mostrat "preocupat" perquè creu que la "mala gestió" de la crisi de l’Open Arms crearà "efecte crida" de les màfies per portar pasteres i embarcacions fins a costes espanyoles. Ha manifestat que "les màfies poden presentar Espanya com a un país receptor de qualsevol tipus d'embarcació" i ha acusat Pedro Sánchez de "falta de lideratge" dins de la Unió Europea i de "donar bandades".