El grup promotor del Procés Constituent, liderat per la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveres, s’ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum. En un comunicat, han defensat el dret a decidir, i per això s’han sumat a la campanya de recollida de signatures del Pacte Nacional pel Referèndum, davant les “agressions i traves diverses” que es troben els catalans a l’hora de poder prendre decisions sobre el seu futur.

Aquest no ha estat l’únic suport que ha ofert aquest dijous Procés Constituent, ja que també ha estès la mà a totes les institucions catalanes, càrrecs electes “represaliats” i a l’Aecat, l’Assemblea d’Electes de Catalunya, per tenir, en cas de dissolució o inhabilitació del Parlament o del Govern, un grup de persones preparades i organitzades.

“Solament el poble salva el poble”, ha destacat el grup promotor, després de ressaltar que sense implicació popular i àmplies majories socials no hi haurà ni procés ni referèndum.

En aquest sentit, consideren que és necessari impulsar un procés constituent on qualsevol ciutadà pugui informar-se i proposar sense coaccions ni límits sobre els temes que més li interessin, i “això no s’està fent per falta de voluntat política i per la por que tenen les elits i les persones al poder real”.