ERC denuncia que les imatges en que apareixen el vicepresident Oriol Junqueras i dos dels conselleres empresonats al centre penitenciari d'Estremera han estat enregistrades sense el seu consentiment ni coneixement i són una vulneració dels seus drets com a ciutadans. Fonts republicanes asseguren que reclamaran una investigació a institucions penitenciàries, per saber què ha passat.

L'aparició de les imatges ha provocat sorpresa entre els familiars dels presos atès els meticulosos controls que cal superar abans d'accedir fins a ells per a les visites. En el vídeo apareix el vicepresident donant classes en una sala on també està Raül Romeva. Se'l veu també a la seva cel·la i fent tasques de la presó o jugant a tenis. De la seva banda, el conseller Quim Forn apareix escrivint i també a la cel·la.

Fonts republicanes, que recorden que Junqueras i els consellers es troben en presó preventiva, asseguren que en un centre penitenciari català no s'hauria vulnerat els seus drets i reclamen la seva posada en llibertat.