El primer diari de Suïssa, el Neue Zürcher de Zuric, ha fet una forta carregada contra el president de Ciutadans, Albert Rivera, i pràcticament l'ha desqualificat com a polític homologable. Sota el títol de Albert Rivera per mal camí, els liberals espanyols s'acomoden amb l'extrema dreta", el diari desqualifica frontalment aquesta política i la compara amb "pactar amb el diable".

El rotatiu de Zuric subratlla que Rivera fins fa poc era un dels polítics més valorats d'Espanya, segons les enquestes. "Però ara s'ha allunyat dels principis liberals, i per raons de política de partit, s'ha aproximat a la ultradreta que representa Vox". Recorda que Rivera ja ha pactat amb els ultres a Andalusia, i apunta que també podria fer-ho a la Comunitat de Madrid.

Neue Zürcher

El Neue Zürcher apunta que Rivera rebutja pactar amb el socialista Pedro Sánchez, i que això provoca que aquest depengui de Podemos i dels independentistes catalans, que reclamen concessions. "Podemos vol impostos significativament més alts per als empresaris i una reducció de les hores de treball, i els independentistes insisteixen en un referèndum sobre la independència, ara amb el vistiplau de Madrid", afegeix.

El diari afegeix que al seu entendre ara caldria un Rivera "estadista", però reconeix que no és el cas, i que això li està provocant crítiques internes i a l'estranger. Especialment a França, per part del president Emmanuel Macron.