Les eleccions territorials del PDC han complert els pronòstics i les candidatures properes a la direcció s'han imposat: Mercè Homs dirigirà el partit a Barcelona, Pere Vila ho farà a Girona i Joan Reñé a Lleida. A Tarragona, la llista encapçal·lada per Josep Maria Cruset -no hi havia d'altres candidatures- també ha aconseguit l'aprovació dels associats.

La direcció del Partit Demòcrata Europeu Català, el nom del qual va ser registrat al llistat de partits pel Ministeri de l’Interior aquest mateix divendres, Marta Pascal i David Bonheví, han comparegut aquest dissabte a la seu de la formació per anunciar els resultats de les primàries territorials.

No hi ha hagut sorpreses i els comitès de direcció de les vegueries/regions on s’havia presentat més d’una llista (Barcelona, Girona i Lleida) estaran formats pels candidats afins a la direcció.

A Barcelona, la regidora de CiU a l'Ajuntament, Mercè Homs, s'ha imposat àmpliament amb el 57,5% dels vots. Per darrere ha quedat la directora de l'Institut Català de la Dona, Teresa Pitarch, afí a Germà Gordó, amb el 28,56%, i finalment Glòria Freixa, del corrent Generació Llibertat, amb el 13,94% dels suports. 

La segona classificada, Teresa Pitarch, ha criticat la "irregularitat" que, afirma, ha suposat el tuit de l'exalcalde Xavier Trias a favor de Mercè Homs, així com el funcionament del vot electrònic en la votació. La candidata ha informat que traslladarà aquesta posició al sí del partit. 

Per part de Girona, la victòria de Pere Vila, president de la Diputació de la demarcació, ha estat encara més àmplia: s'ha imposat amb el 80,23% dels vots per davant de Marc Gafarot.

A Lleida és on s'ha viscut la votació més ajustada, amb Joan Reñé, president de la Diputació, que ha quedat en primera posició amb el 56,22% dels vots per davant de la diputada de Junts pel Sí al Parlament, Violant Cervera, que ha obtingut el 43,78% dels suports.

La direcció ha volgut valorar "l'èxit" de participació de les primàries, en què hi han votat el 61,47% dels associats (6.408 vots), el 40,04% dels quals ho han fet de forma electrònica.

Entre ahir divendres i avui dissabte s’han celebrat les primàries territorials en què el Partit Demòcrata Europeu Català ha triat els comitès de direcció per a 3 de les 8 vegueries on s’havia presentat més d’una llista, així com a les 8 de 55 comarques/districtes també amb més d’una candidatura. Aquests districtes són Baix Llobregat, Maresme, Osona, La Noguera, La Segarra, Ribera d'Ebre, així com els districtes de Gràcia i Sarrià.