Quan i com es podran conèixer les primeres aproximacions de resultats d'aquest 28-A? Primer de tot, cal tenir en compte que en aquestes eleccions no hi haurà enquestes a peu d'urna. Tot i això, sí que es publicaran dues enquestes a les 20.00 hores, coincidint amb el tancament dels col·legis electorals.

La primera és una enquesta electoral elaborada per GAD3, a través de diverses onades realitzades entre el 22 i el 27 d'abril a 13.000 persones. Aquestes dades seran difoses per RTVE i per la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA), que inclou TV3.

D'altra banda, la cadena COPE també publicarà una enquesta pròpia elaborada a partir d'un treball de camp realitzat arreu d'Espanya per l'Institut de Recerca, Màrqueting i Opinió, IMOP Insights.

Les dades definitives d'escrutini començaran a conèixer-se a mesura que es tanquin les taules, es dugui a terme el recompte i les dades siguin facilitades al centre de recollida del Ministeri de l'Interior. Tenint en compte eleccions anteriors, es preveu que aquestes dades es coneguin a partir de les 22.30 hores.