La decisió del Tribunal Constitucional d'admetre a tràmit els recursos dels presos polítics per declarar nul·la la sentència s'ha quedat a mig camí i ara la revisió de les penes es pot allargar ben bé 2 anys.

Els presos demanaven la suspensió de la sentència i, fins que es resolguessin els recursos, poder esperar en llibertat la resolució. El ple del TC ha acceptat per unanimitat revisar les condemnes però no aixecar la pena de presó, no ha declarat la nul·la la sentència, i això, tot i que no ha agafat per sorpresa cap dels presos, tampoc ha evitat els seus missatges de decepció davant el que consideren una dilatació més del seu procés per sortir en llibertat. Fins que el TC no resolgui, no es pot portar el cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans. 

Des dels seus comptes de Twitter han valorat la decisió. I, cap sorpresa per a Jordi Turull, que considera que el TC ha fet la maniobra per deixar en un calaix el seu cas.

Turull fa referència també al seu compte de Twitter a una piulada de Josep Rull que vaticinava a primera hora del matí el que acabaria passant hores més tard.

Joaquim Forn, també, des del seu compte de Twitter veu la decisió del Tribunal Constitucional com una dilatació més de tot el procés.

D'ERC només s'ha pronunciat Dolors Bassa i ho ha fet en la mateixa línia que la resta.