L’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha pronosticat que quan acabi el judici al procés els presos polítics quedaran en llibertat provisional. En declaracions a El Món a RAC1, el lletrat ha situat la finalització de la vista oral la segona de juny i ha assegurat que l’argument del risc de fuga que el Tribunal Suprem ha esgrimit sistemàticament per denegar la llibertat “desapareix un cop acaba el judici”.

En aquest sentit, Melero ha afegit que “la sentència es podria dictar fins i tot en el cas que alguna d'aquestes persones marxés, cosa que nego". El lletrat ha afirmat que es impossible que la sentència es dicti abans de l’octubre.

Melero ha descartat que hi hagi condemna per rebel·lió tal com la defineix el Codi Penal. "Descarto la rebel·lió, la veig impossible, tant la clàssica com la postmoderna", ha afirmat. Quan a la sedició, assegura que té un problema perquè s’ha d’interpretar sempre en sentit restrictiu. En relació a la malversació, el lletrat sosté que en tot cas es tractaria de temptativa. “És evident que algú va desistir de fer allò que pretenia fer. Hi ha un inici amb desestiment de resultat”.

El lletrat s’ha mostrat satisfet per la marxa de la vista oral. “El que portem de judici ha anat bé per a les defenses perquè la versió inicial no ha estat desvirtuada”, ha afirmat Melero, que ha destacat que "alguns dels ciutadans i policies de base han fet relats esbiaixats, però s'ha mentit més amunt. O el senyor Pérez de los Cobos o Ferran López han mentit”, ha afegit.

El "molt millor" de Marchena

Quan al comentari del magistrat Manuel Marchena “molt millor”, quan l’advocat Benet Salellas va desistir de continuar preguntant a un testimoni, comentari que segons alguns juristes podria porta a l’anul·lació del judici, Melero ha volgut ser caut. “No criticaré l'àrbitre quan el partit s'està acabant”, ha dit.  "El que pugui esdevenir del ‘molt millor’ ja es veurà, però d'aquí al 15 de juny no té cap recorregut. No puc qüestionar una presidència exemplar d'un judici per uns fets que no són del meu gust”, ha afegit.